Full logo

HAMAG – BICRO zajmovi i jamstva

Mi smo konzultanti koji izrađuju projektnu dokumentaciju koja omogućuje prijavu i osigurava bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Kreditni i jamstveni programi poznati su još i kao financijski instrumenti, a uz činjenicu što osiguravaju poticajnu kamatu, odnosno čak 80% pokrića glavnice Vašeg kredita ili leasinga, omogućuju i brojne druge pogodnosti u odnosu na komercijalne banke. Konkretno, nema dodatnih troškova (naknade za obradu kreditnog zahtjeva ili rezervaciju sredstava), dugi rokovi otplate i mogućnost počeka, liberalniji pristup kolateralu i sl.

Bespovratnih sredstava, na žalost, neće biti zauvijek i zato nije loše razmotriti i financijske instrumente kao opciju za financiranje investicije. Kako biste se javili na programe poticajnog kreditiranja ili jamstvene programe potrebno je slijedeće:

  • izrada poslovnog plana
  • izrada investicijskih studija
  • izrada kreditnog zahtjeva
  • izrada izjave o korištenim potporama male vrijednosti
  • izrada skupne izjave
  • izrada izjave o usklađenosti s DNSH načelima

Navedeni i drugi dokumenti koje izrađujemo preduvjet su za prijavu na kreditne i jamstvene programe HAMAG-a, ali u našem slučaju i garancija ostvarivanja poticajnog kredita ili jamstva.

Dugi niz godina pripremamo klijente za različite financijske instrumente i znamo što može, a što ne može proći.

Kao recept za uspjeh na ovim programima ističemo dva preduvjeta: kvalitetno poslovanje poduzeća (ili obrta) i pouzdana konzultantska usluga. Ukoliko se odlučite na suradnju s nama, drugi preduvjet je već ispunjen – na pola ste puta do poticajnog kredita ili jamstva!